RAD direktvetőgép

A direktvetéshez szükséges vetőgépeket eddig csak a jelentős tőkével rendelkező nagy gazdaságok engedhették meg maguknak, ezért fejlesztettük ki a RAD vetőgépet, amellyel a kis gazdaságok is beléphetnek a talajt megújító gazdálkodók egyre népesebb tábora közé. A vetőgépet TMMG-s gazdák fejlesztették ki és gyártják, így bizonyítottan működik a talajmegújító rendszer keretein belül

A RAD direktvetőgép egyedi vetőelemei szélsőséges talaj viszonyok között is megbízhatóan teljesít, és kis ellenállása miatt nincs szükség nagy erőgépekre. A RAD egyszerű, könnyű, gazdaságosan üzemeltethető vetőgép.

A RAD különlegessége, hogy a vetőmagot a mag árok mélyén tömöríti, felette laza talajt hagy, ezáltal a vetési mélységek tágabb határok között történhetnek. A mag szintjén történő tömörítés eredményezi a lehető legjobb talaj-mag kapilláris kapcsolatot. Aszályban az apró vetőmagot is a mélyen található nedves rétegbe vetjük, ahonnan hengerezés nélkül is egyöntetű és gyors keléssel csírázik a növényünk.

A talajból kiszedett mag amit a RAD direktvetőgép elvetett
RAD direktvetőgép magadagoló
RAD direktvetőgép magadagoló

A klasszikus kettős vetőelemek a máktól a lóbabig mindent kivetnek, beleértve az összetett takarónövény vetőmag keverékét is.

A RAD két független mag tartállyal és fokozatmentes adagolóval készül alapkivitelben a takarónövényes és társnövényes rendszer összetett vetési feladatainak megoldására. Minden egyes RAD vetőgép egyedi megbeszélés alapján készül

RAD direktvetőgép dupla magtartály
RAD direktvetőgép dupla magtartály
Paraméter RAD 2.2 RAD 3.0
Munka szélesség (m)
2,2
3,0
Csoroszlyák száma (db)
16
20
Vetőegységek száma (db)
16
20
Méretek (m)
2,3 * 2,4 * 1,85
3,0 * 2,4 * 1,85
A vetőgép tömege (kg)
950
1150
Felnyitó nyilás magasság a földtől mérve (cm)
169
169
Felnyitó nyílás magasság a rakodó rámpától mérve (cm)
72
72
Munkasebesség (km/h)
8
8
Maximális szállító sebesség (km/h)
15